Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماجرا از وقتی شروع شد که اینترنت دست شبکه‌های اجتماعی را گرفت و با خود به ایران آورد. کم کم کار کردن با این تکنولوژی‌های جذاب، ایرانی‌ها را به فکر انداخت که خودشان پیام‌رسان‌های داخلی تولید کنند و این آغاز رقابت میان پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی بود...

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- فاطمه بوجار؛ هربار که واتساپ به روز رسانی جدیدی را ارائه می‌دهد تا چند روز خودش و سازنده‌اش نقل محافل طنز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون در نسخه جدید آب از آب تکان نخورده و امکانات همان امکانات نسخه قبل است. داستان زمانی گریه‌دار می‌شود که در یک نمونه ۱۵۸۳ نفری، ۶۴.۱ درصد افراد می‌گویند که از پیام رسان واتساپ استفاده می‌کنند و در مجموع تقریبا ۱۳ درصد افراد از سه پیام رسان ایتا، سروش و بله استفاده می‌کردند. این درحالی است که پیام‌رسان‌های ایرانی نسبت به واتساپ از قابلیت‌های بیشتری برخوردارند؛ و این یعنی پیام‌رسان‌های داخلی در جلب اعتماد کاربر ایرانی موفق نبوده‌اند.

 

پیام‌رسان‌های ایرانی چقدر خریدار دارند؟


اکنون نگاهی به تعداد کاربران این برنامه‌های ایرانی می‌اندازیم. پیام رسان ایتا که از سال ۱۳۹۶ شروع به فعالیت کرده، اکنون با بیش از ۳ میلیون کاربر در ایران دومین پیام رسان محبوب ایرانی است. همچنین سایت رسمی پیام رسان سروش در خصوص رقم نصب سروش ادعا کرده که تا ۱۷ اردیبهشت ۹۷ این اپلیکیشن بیش از ۱۰ میلیون بار نصب شده است.


روابط عمومی بانک ملی ایران در مرداد ۹۹ اعلام کرد که تعداد اعضای خانواده بزرگ بله از مرز هفت میلیون نفر عبور کرد. با استناد به کانال اصلی گپ، این پیام‌رسان تا اوایل سال ۹۹ حدود ۵ میلیون کاربر داشته است. هم اکنون تعداد کاربران پیام رسان آی‌گپ که از سال ۹۴ وارد بازار شده، به بیش از ۷ میلیون نفر می‌رسد. تعداد کاربران روبیکا هم در سال ۹۹، ۳۶ میلیون نفر است.

تلگرام از میدان به در نشد!


پیش از فیلتر شدن، تلگرام در ایران ۴۰ میلیون کاربر فعال داشت. آمار قابل توجهی که انتظار می‌رفت با اعمال فیلتر و کاهش دسترسی مخاطبان ریزش کند، اما همه چیز آنطور که تصور میشد، پیش نرفت. بر اساس بررسی مرکز پژوهشی بتا درسال ۹۹ مشخص شد که اکنون تلگرام بیش از ۴۹ میلیون کاربر ایرانی دارد یعنی بیش از ۱۰ درصد کاربران تلگرام ایرانی هستند. این گزاره بیانگر آن است که تلگرام با وجود فیلتر بودن هنوز جایگاه خود را به عنوان پیام‌رسان کاربردی در بین کاربران ایرانی حفظ کرده است. مطلبی که جای تامل دارد.

آخرین نظرسنجی که مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) تحت عنوان مصرف شبکه‌های اجتماعی با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور در تاریخ ۲۵ تا ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ انجام داد، نشان می‌دهد ۷۳.۶ درصد از افراد بالای ۱۸ سال کشور، در حال حاضر از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. ۶۴.۱ درصد از افراد بالای ۱۸ سال از پیام رسان واتس اپ استفاده می‌کنند. اینستاگرام با ۴۵.۳ درصد در رتبه دوم و تلگرام با ۳۶.۳ درصد در رتبه سوم قرار دارد. ۴.۸ درصد اعلام کردند از پیام رسان داخلی ایتا، ۴ درصد پیام رسان سروش و ۴ درصد پیام رسان بله استفاده می‌کنند.

 پیام‌رسان‌های داخلی از چه کسی شکست خوردند؟

با نگاهی به میزان کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌توان فهمید که مخاطبان ایرانی آنطور که باید به پیام‌رسان‌های داخلی اقبال نشان نداده‌اند. اتفاقی که معاون وزیر ارتباطات از آن به عنوان شکست پیام‌رسان‌های داخلی یاد می‌کند. در اردیبهشت ۹۸ حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم اختتامیه رویداد "پیام آورد" دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار می‌کند: «به قطعیت می‌گویم که پیام‌رسان‌های داخلی ما امروز شکست خورده‌اند، زیرا مورد استقبال قرار نگرفتند و شاید مهمترین علت آن مصادف شدن با فیلتر تلگرام بود و در ذهن مخاطب این گونه شکل گرفت که تلگرام فیلتر شد تا پیام‌رسان‌های داخلی مورد استقبال قرار گیرند.»

شاید بهتر بود پیش از فیلتر ناگهانی تلگرام، بستری برای معرفی و ارائه پیام‌رسان‌های داخلی ایجاد میشد و به مردم حق انتخاب می‌دادیم که از کدام شبکه اجتماعی استفاده کنند. سپس با استفاده از فرهنگ‌سازی، مردم به سمت انتخاب صحیح سوق داده میشدند. آن وقت دیگر بعید بود که افکار عمومی نسبت به استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی و فیلتر تلگرام موضع بدی داشته باشد. فرهنگ سازی و ایجاد پیام‌رسان‌های داخلی در جذب مخاطب به برنامه‎های ایرانی موثر است البته به شرطی جاده صاف‌کن خارجی‌ها نشویم.

از ماست که برماست!

در مرداد ۹۷ روح الله مومن نسب در هفدهمین نشست "شنبه‌های انقلاب" با موضوع فناوری اطلاعات و فضای مجازی می‌گوید: «در کشور ما یک تیم دانشجویی نخبه در سال ۸۶ یک پیام رسان به نام محاوره را طراحی کردند، اما وزارت ارتباطات به جای حمایت از این جوانان که دارای مجوز سازمان انفورماتیک بودند از این پیام رسان شکایت و به نوعی راه را برای ورود پیام‌رسان‌های خارجی هموار کرد و متاسفانه این پیام رسان زمین‌گیر شد.»


مومن نسب در ادامه می‌گوید: «قوانین دست و پاگیر و محدود کننده بلای جان صنعت IT داخلی است؛ پیام‌رسان داخلی به نام "دیالوگ" که پس از پیام رسان وی چت بوجود آمد و دارای ۲۵ میلیون کاربر بود نیز با قطع سرورهایش دچار سرنوشت مشابه پیام رسان محاوره شد.»


در مصوبه شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی ذیل ماده ۲ آمده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی دارای مجوز و ایجاد مزیت رقابتی نسبت به نمونه‌های خارجی در چارچوب ضوابط و شرایط ذکر شده و با همکاری دستگاه‌های ذیربط حمایت‌های لازم در زمینه‌های زیرساختی، فنی، تسهیلاتی و اطلاع رسانی را به عمل آورد.


طبق این مصوبه دولت موظف است از پیام‌رسان‌های ایرانی حمایت کند. هرچند دولت قول یک وام ۵ میلیاردی حمایتی با ۸ درصد سود و پرداخت یکساله را به همه پیام‌رسان‌ها داده بود، ولی تنها ۳ پیام‌رسان گپ، سروش و بیسفون این وام را دریافت کردند. در هر صورت پیام‌رسان‌ها هنوز از عدم حمایت کافی وعمل نکردن دولت به مصوبه شورای عالی فضای مجازی گله‌مند هستند و به نظر می‌رسد این حمایت‌ها کافی نبوده است.

همانطور که آمار نشان می‌دهد حتی فیلترشدن تلگرام هم نمی‌تواند ترمز جذب کاربران ایرانی به این پیام‌رسان را بکشد پس باید به فکر راه حلی غیر از فیلتر بود. استفاده از پیام‌رسان‌های وطنی نه تنها حمایت از تولید داخلی است بلکه پشتیبانی از متخصصان ایرانی هست که این برنامه‌ها را طراحی کردند و حتی سبب اشتغال‌زایی می‌شود. نبود فرهنگ سازی و عدم حمایت‌های دولتی و مردمی از پیام‌رسان‌های داخلی، سرور‌های آنان را به ورطه خاموشی خواهد کشاند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پیامرسان ها تلگرام واتساپ فیلترینگ وزارت ارتباطات پیام رسان های داخلی پیام رسان استفاده می کنند پیام رسان میلیون کاربر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۴۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پژوهشگران در آلمان برای تحقیق خود نشانه‌های شیمیایی موجود در استخوان‌ها و دندان‌های مختلف به‌جا مانده از هفت نفر مربوط به حدود ۱۵ هزار سال پیش در غاری در خارج از روستای تافورالت در شمال شرقی مراکش را مورد بررسی قرار دادند.

تجزیه و تحلیل این بقایا وجود عناصری نظیر کربن، نیتروژن، روی، گوگرد و استرانسیم را ثابت کرد که نشان‌دهنده نوع و مقدار گیاهان و گوشت مصرفی آنها بود.

بقایای گیاهان خوراکی وحشی مختلف از جمله بلوط شیرین، دانه کاج، پسته، جو دوسر و حبوبات در بقایای این انسان‌ها یافت شد. دانشمندان می‌گویند وعده غذایی اصلی این انسان‌ها، بر اساس بقایای استخوانی کشف شده در غار، گونه‌ای حیوانی به نام «گوسفند بربری» بوده است.

موبتهج، محقق باستان‌شناسی در موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «تصور غالب این بوده است که رژیم غذایی شکارچیان عمدتاً از پروتئین‌های حیوانی تشکیل شده است. با این حال، شواهد تازه به دست آمده نشان می‌دهد که گیاهان بخش بزرگی از منوی غذایی شکارچیان را تشکیل می‌داده‌اند.»

بکلرویا ژائوئن، باستان ژئوشیمی‌دان در موسسه تحقیقات ملی فرانسه و یکی از نویسندگان مطالعه، در این باره گفت: «این مهم است زیرا نشان می‌دهد که احتمالاً چندین اجتماع انسانی در جهان قبل از توسعه کشاورزی شروع به گنجاندن مقدار قابل توجهی از گیاهان در رژیم غذایی خود کرده بودند.»

بقایای استخوانی یافت‌شده متعلق به انسان‌های فرهنگ باستانی ایبروماوروسی بودند، شکارچیانی که از حدود ۲۵ تا ۱۱ هزار سال پیش در بخش هایی از مراکش و لیبی زندگی می کردند. شواهد نشان می‌دهد که غار به عنوان محل زندگی و دفن آن‌ها بوده است.

به گفته محققان این افراد در بخش زیادی از سال از غار استفاده می‌کردند، امری که نشان‌دهنده سبک زندگی کم‌تحرک‌تر آنها و پرسه زدن کمترشان در طبیعت برای جستجوی منابع است.

حفره‌های دندانی این انسان‌ها که بیانگر مصرف گونه‌های گیاهی نشاسته‌ای است همچنین نشان می‌دهد آن‌ها از گیاهان وحشی که در فصول مختلف سال می‌رسیده‌اند استفاده می‌کردند.

پژوهشگران دریافتند ایبروماوروسی‌ها فقط از گیاهان وحشی تغذیه می‌کرده‌اند. آن‌ها هرگز کشاورزی را توسعه ندادند و این تحول بزرگ بشری نسبتاً دیر به شمال آفریقا آمد.

محققان با مقایسه ترکیب شیمیایی دندان دو نوزاد یافت‌شده، به تغییراتی در رژیم غذایی نوزاد در طول زمان پی‌ برده‌اند. آنان می‌گویند شواهد حاکی از مصرف غذاهای جامد در حدود ۱۲ ماهگی بود، به طوری که نوزادان زودتر از حد انتظار برای یک جامعه قبل از کشاورزی از شیر گرفته شده بودند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش مدیرعامل شرکت ملی نفت به کنار گذاشته شدن ایران از میدان آرش
  • توسعه‌ تولید از میدان‌های نفتی با استفاده از ظرفیت دانش بنیان
  • پاول دورف، تلگرام را امن‌تر از واتساپ و سیگنال می‌داند
  • تشریح بخش‌های جدید «جوان ایرانی سلام» در سال ۱۴۰۳/ میکروفونی که مصداق بیت‌المال است
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • ماجرای مخفیانه زنان یک روستا که سوژه شد
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • موضع جالب برادر همسر رهبر انقلاب درباره فیلترینگ
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟