Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، با ورود شبکه‌های اجتماعی خارجی به کشور و فعالیت کاربران ایرانی در این شبکه ها، رفته رفته همچون هر فضای دیگری سودجویان نیز به سوءاستفاده از آن پرداختند. وقتی تعداد کاربران عضو در این شبکه‌ها هرروز بیشتر و بیشتر می‌شد و همه طیف‌های اجتماع از جمله کودکان و نوجوانان را در بر می‌گرفت، افرادی به فعالیت در این فضا پرداختند که قصد داشتند با انتشار محتوا‌های مستهجن در کانال‌ها و صفحات خود، اذهان عمومی به ویژه کودکان و نوجوانان را مورد هجمه‌های فرهنگی خود قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی انتشار محتوا‌های نامناسب، برخی از شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب، تلگرام، فیسبوک و... فیلتر شده و دسترسی به آن‌ها برای کاربران محدود شد. همچنین مهندسان و متخصصان ایرانی به فکر طراحی و راه اندازی پیامرسان‌های داخلی افتادند تا بتوان این مورد را تا حدی مدیریت و از انتشار محتوای نامناسب در این فضا جلوگیری کرد.

چندین پیامرسان مانند ایتا، آیگپ، سروش و بله در این مدت طراحی و راه اندازی شد و برخی از آن‌ها هم کم و بیش مورد حمایت کاربران قرار گرفتند. پیامرسان‌هایی که از آن‌ها انتظار می‌رود در دروازه بانی محتوا دقیق عمل کرده و از ایجاد کانال‌هایی با محتوای مستهجن و نامناسب در آن‌ها جلوگیری شود.

چندی پیش در برخی از پیام رسان‌های داخلی مانند ایتا کانال‌هایی مشاهده شده است که اقدام به انتشار محتوا‌های مستهجن و نامناسب کرده اند. پس از پیگیری این موضوع، محسن غفاری رئیس هیئت مدیره پیامرسان ایتا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: رصد بر روی کانال‌ها و گروه‌های تشکیل شده در ایتا توسط تیم این پیامرسان به صورت مداوم انجام می‌شود به این صورت که با جستجوی واژه‌های خاصی، درصورتی که کانالی با مضامین غیر اخلاقی تشکیل شده باشد بدون فوت وقت بسته می‌شود.

غفاری تصریح کرد: با این وجود در برخی از موارد نظارت کامل بر روی این محتوا‌ها سخت می‌شود که در این میان گزارش‌های مردمی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. روزانه بیش از ۱۰۰ هزار کانال در ایتا به انتشار محتوا می‌پردازند که نظارت دقیق بر همه محتوا‌های ارسالی آن‌ها سخت است. در چنین شرایطی می‌طلبد تا کاربران در صورت مشاهده محتوای غیر اخلاقی با کلیک بر روی پست و انتخاب گزینه گزارش، تخلف کانال را به تیم ایتا ارائه کنند.

وی افزود: در حال حاضر مدعی هستیم که در ایتا کانال مستهجن فاحش با تعداد کاربران زیاد وجود ندارد و چنین کانال‌هایی اجازه تداوم فعالیت نمی‌یابند، اما برخی از کانال‌های کوچک ممکن است دست به چنین اقدامی زده باشند که حدود ۳۰۰ کاربر عضو آن هستند. البته برای چنین کانال‌هایی هم رصد دقیق صورت می‌گیرد و گزارش‌های مردمی هم موثر است.

رئیس هیئت مدیره ایتا بیان کرد: هر چه تعداد گزارش‌های مردمی برای یک کانال بیشتر باشد، آن کانال از اولویت بیشتری برای پیگیری و رصد توسط تیم ایتا برخوردار شده و سرعت فرایند پیگیری بیشتر می‌شود بنا بر این می‌طلبد تا کاربران در این زمینه با ما همکاری مناسبی داشته باشند و برای گزارش فرستادن از پست‌های غیر اخلاقی اقدام کنند.

غفاری اظهار داشت: کانال‌ها در صورتی که گزارش مردمی دریافت کنند ابتدا توسط تیم ایتا بررسی می‌شوند؛ اگر انتشار محتوای نامناسب توسط این کانال‌ها تایید شود در مرحله اول به مدیر آن کانال تذکر داده می‌شود و درصورتی که این روند ادامه داشته باشد کانال مسدود شده و مدیر آن هم اجازه حضور دوباره در ایتا را نخواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: برخی از کانال‌ها برای تبلیغ و جذب کاربر در پروفایل خود از تصاویر نامناسب استفاده می‌کنند، ولی در واقع محتوایی که منتشر می‌کنند دارای مشکلات اخلاقی نیست که به همین دلیل باید کانال‌ها مورد بررسی قرار گرفته و انتشار محتوای مستهجن توسط آن‌ها تایید شود. البته چنین کانال‌هایی هم بابت کار غیر اخلاقی خود تذکر دریافت می‌کنند، اما به طور کلی کانال‌های موجود را نمی‌توان از روی تصویر پروفایل رای به مستهجن بودن محتوایشان داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پیامرسان داخلی پیامرسان ایرانی انتشار محتوا کانال هایی غیر اخلاقی کانال ها محتوا ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم؛ رفتار‌های غیراخلاقی سربازان آمریکایی

متعاقب بزرگ‌ترین عملیات آبی ـ خاکی تاریخ ایالات متحده به تاریخ ششم ژوئن ۱۹۴۴ (۱۳ خرداد ۱۳۲۳)، در مجموع نزدیک به یک میلیون سرباز آمریکایی، بریتانیایی، کانادایی و فرانسوی در عملیاتی که پایان تسلط آلمان نازی بر اروپا را رقم زد، در سواحل نرماندی در شمال فرانسه فرود آمدند.

به گزارش یورونیوز، در آن زمان، ایمی ۱۹ ساله در روستای مون‌تورز واقع در ناحیه بریتانی فرانسه زندگی می‌کرد و درست مثل همه دیگر ساکنان، او نیز از دیدن نیرو‌هایی که آزادی فرانسه را بشارت می‌دادند خوشحال شد.

اما شادی او دیری نپایید. در غروب روز دهم اوت ۱۹۴۴ (۱۹ مرداد ۱۳۲۳)، دو سرباز آمریکایی به مزرعه خانواده آمدند.

ایمی که اکنون ۹۹ سال دارد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «آن‌ها در حالت نرمال بودند و دنبال یک خانم بودند.»

مادر او «ایمی هلودایس اونوغه» نام داشت و با دستخط منظم و خوب خود تمام وقایع آن شب را شرح داده است. اینکه چگونه این دو سرباز آمریکایی اسلحه‌های خود را به سمت شوهرش نشانه رفتند و با شلیک یک گلوله کلاه همسرش را سوراخ کردند و به شیوه تهدیدآمیزی به دخترش ایمی نزدیک شدند.

او همچنین نوشت که برای محافظت از دخترش، موافقت کرد که خانه را با این دو سرباز ترک کند. او نوشت: «آن‌ها مرا به یک مزرعه بردند و ... .»

در حالیکه ایمی این نامه مادرش را می‌خواند، صدای او از شدت غمی که بر مادرش گذشته می‌لرزید. او گفت: «ای مادر، چه رنجی کشیدی و من نیز [رنج کشیدم]، چرا که من هم هر روز به این موضوع فکر می‌کنم.»

او در ادامه گفت: «مادرم برای محافظت از من خودش را فدا کرد. همچنانی که آن سربازان رفتار نادرستی در طول شب با مادرم داشتند، ما منتظر بودیم و اصلا نمی‌دانستیم که آیا او زنده برمی گردد یا او را با شلیک گلوله می‌کشند.»

«صد‌ها یا حتی هزاران فقره اعمال غیراخلاقی در دو سال»

اتفاقات آن شب تنها نمونه رفتارهای غیراخلاقی سربازان آمریکایی نبود. در اکتبر ۱۹۴۴، پس از پیروزی در نبرد آزادسازی نرماندی از دست نیرو‌های نازی، مقامات نظامی ایالات متحده ۱۵۲ سرباز را به اتهام رفتارهای غیراحلاقی با زنان فرانسوی محاکمه کردند.

یک مورخ آمریکایی به نام «مری لوئیز رابرتز» از معدود افرادی است که در مورد روایت‌های ممنوعه یا همان «تابوی» جنگ جهانی دوم تحقیق کرده است. او می‌گوید: «در حقیقت، صد‌ها یا حتی هزاران فقره رفتار غیراخلاقی بین سال‌های ۱۹۴۴ تا خروج دستگاه‌های اطلاعاتی در سال ۱۹۴۶ میلادی صورت گرفته که هنوز گزارش نشده‌اند.»

او گفت: «بسیاری از زنان تصمیم گرفتند سکوت کنند؛ چرا که صحبت درباره تعرض را مایه شرمساری می‌دانستند.»

مضافا اینکه تضاد فاحش بین تجربه تلخ آن‌ها با شادی عموم مردم فرانسه بابت ورود سربازان آمریکایی و پیروزی بر نازی‌ها، صحبت کردن در مورد رفتار غیراخلاقی با زنان را به طور ویژه سخت‌تر می‌کرد.

تعرض؛ راهی برای نشان دادن برتری آمریکایی‌ها بر فرانسه

به گفته خانم رابرتز، یکی دیگر از مقصران اصلی در این ماجرا فرماندهان ارتش ایالات متحده بودند که برای انگیزه دادن به سربازان آمریکایی برای جنگیدن، وعده داده بودند که در فرانسه زنان «به راحتی به چنگ می‌آیند.»

روزنامه «استارز اند استرایپس» متعلق به ارتش آمریکا در آن زمان پر از تصاویری بود که زنان فرانسوی را در کنار آمریکایی‌های پیروز نشان می‌داد.

«از نظر آمریکایی‌ها، روابط نامشروع در معنای فحشا راهی برای نشان دادن تسلط بر فرانسه بود، تسلط بر مردان فرانسوی، چرا که آن‌ها قادر به محافظت از کشور و زنان خود در برابر آلمان‌ها نبودند.» مری لوئیز رابرتز، محقق آمریکایی یکی از تیتر‌های خبری این روزنامه در تاریخ ۹ سپتامبر ۱۹۴۴، در کنار تصویری از زنان فرانسوی که سربازان آمریکایی را تشویق می‌کردند نوشته بود که «اینجا برای این می‌جنگیم که فرانسوی‌ها دیوانه یانکی‌ها [آمریکایی‌ها]هستند.»

دو سرباز آمریکایی در فرانسه به تاریخ ۲۰ اوت ۱۹۴۴آسوشیتدپرس

«فکر می‌کردم آن سربازان آلمانی هستند»

در پلابنک، در غربی‌ترین نقطه ناحیه بریتانی در فرانسه، «جین پنگام» روزی که با خواهرش کاترین رفتار ناشایستی صورت گرفت و پدرشان توسط یک سرباز آمریکایی به قتل رسید را چنان به یاد دارد که «گویی همین دیروز بود.»

«جین پنگام» که هم اکنون ۸۹ سال دارد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «یک سرباز سیاهپوست آمریکایی می‌خواست خواهر بزرگترم را ببرد. پدرم جلوی راه او ایستاد و این سرباز پدرم را به ضرب گلوله کشت. بعد از آن، آن مرد موفق شد در را شکسته و وارد خانه شود.»

جین که در آن زمان ۹ سال داشت، به سمت پادگان نیرو‌های آمریکایی در همان نزدیکی دوید تا ماجرای ورود این سرباز و رفتار ناشایست با خواهرش را به آن‌ها بگوید.

او گفت: «من به آن‌ها گفتم که این سرباز آلمانی است، اما اشتباه می‌کردم. وقتی روز بعد گلوله‌ها را بررسی کردند، بلافاصله متوجه شدند که او آمریکایی است.»

خواهرش کاترین این راز وحشتناک «که تمام زندگی او را تحت‎‌الشعاع قرار داد» را تا قبل از مرگش پیش خود حفظ کرد. دختر کاترین به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حالی که روی تخت بیمارستانش دراز کشیده بود، به من گفت: در طول جنگ، در دوران آزادی رفتاری غیراخلاقی با من صورت گرفته است.»

او به مادرش می‌گوید که پس چرا این ماجرا را زودتر نگفتی، مادرش پاسخ داد: «به کی می‌گفتم؟ فرانسه آزاد شده بود، همه خوشحال بودند، من قرار نبود در مورد چنین چیزی صحبت کنم، که ناخوشایند و ظالمانه بود.»

سرنوشت افراد تعرض‌کننده چه شد؟

یک نویسنده فرانسوی به نام «لویی گیلو»، در آن زمان به عنوان مترجم برای سربازان آمریکایی کار کرد. او در سال ۱۹۷۶ خاطرات خودش را در قالب رمان «! OK Joe» به رشته تحریر در آورد و به محاکمه سربازان آمریکایی برای روابط غیراخلاقی و نامشروع در دادگاه‌های نظامی نیز پرداخت.

فیلیپ بارون که مستندی درباره این کتاب ساخته است، می‌گوید: «کسانی که به اعدام محکوم شدند تقریباً همگی سیاه پوست بودند.»

کسانی که مجرم شناخته شدند، از جمله تعرض‌کنندگان به «ایمی» و «کاترین»، در ملاء عام در روستا‌های فرانسه به دار آویخته شدند.

فیلیپ بارون می‌گوید: «در پس ماجرای تابو درباره روابط غیراخلاقی توسط نیرو‌های آزادی‌بخش وجود داشت، راز شرم‌آور تفکیک یگان‌های سربازان سیاه‌پوست و سفیدپوست در ارتش آمریکا بود.»

او گفت: «زمانی که یک سرباز سیاهپوست را به پای میز محاکمه بردند، او عملاً هیچ شانسی برای تبرئه نداشت.»

به گفته رابرتز، این امر به سلسله مراتب نظامی در ارتش آمریکا اجازه داد تا با «قربانی کردن سربازان آفریقایی-آمریکایی» از اعتبار و آبروی سفیدپوستان آمریکایی محافظت کند.

او گفت که از ۲۹ سربازی که در سال‌های ۱۹۴۴ و ۱۹۴۵ به دلیل تعرض محکوم شدند، ۲۵ نفر سیاه پوست بودند.

 

دیگر خبرها

  • با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی
  • عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • روایت‌های ممنوعه از جنگ جهانی دوم؛ رفتار‌های غیراخلاقی سربازان آمریکایی
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شکل مستمر رصد می‌شود