Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، با ورود شبکه‌های اجتماعی خارجی به کشور و فعالیت کاربران ایرانی در این شبکه ها، رفته رفته همچون هر فضای دیگری سودجویان نیز به سوءاستفاده از آن پرداختند. وقتی تعداد کاربران عضو در این شبکه‌ها هرروز بیشتر و بیشتر می‌شد و همه طیف‌های اجتماع از جمله کودکان و نوجوانان را در بر می‌گرفت، افرادی به فعالیت در این فضا پرداختند که قصد داشتند با انتشار محتوا‌های مستهجن در کانال‌ها و صفحات خود، اذهان عمومی به ویژه کودکان و نوجوانان را مورد هجمه‌های فرهنگی خود قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی انتشار محتوا‌های نامناسب، برخی از شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب، تلگرام، فیسبوک و... فیلتر شده و دسترسی به آن‌ها برای کاربران محدود شد. همچنین مهندسان و متخصصان ایرانی به فکر طراحی و راه اندازی پیامرسان‌های داخلی افتادند تا بتوان این مورد را تا حدی مدیریت و از انتشار محتوای نامناسب در این فضا جلوگیری کرد.

چندین پیامرسان مانند ایتا، آیگپ، سروش و بله در این مدت طراحی و راه اندازی شد و برخی از آن‌ها هم کم و بیش مورد حمایت کاربران قرار گرفتند. پیامرسان‌هایی که از آن‌ها انتظار می‌رود در دروازه بانی محتوا دقیق عمل کرده و از ایجاد کانال‌هایی با محتوای مستهجن و نامناسب در آن‌ها جلوگیری شود.

چندی پیش در برخی از پیام رسان‌های داخلی مانند ایتا کانال‌هایی مشاهده شده است که اقدام به انتشار محتوا‌های مستهجن و نامناسب کرده اند. پس از پیگیری این موضوع، محسن غفاری رئیس هیئت مدیره پیامرسان ایتا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: رصد بر روی کانال‌ها و گروه‌های تشکیل شده در ایتا توسط تیم این پیامرسان به صورت مداوم انجام می‌شود به این صورت که با جستجوی واژه‌های خاصی، درصورتی که کانالی با مضامین غیر اخلاقی تشکیل شده باشد بدون فوت وقت بسته می‌شود.

غفاری تصریح کرد: با این وجود در برخی از موارد نظارت کامل بر روی این محتوا‌ها سخت می‌شود که در این میان گزارش‌های مردمی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. روزانه بیش از ۱۰۰ هزار کانال در ایتا به انتشار محتوا می‌پردازند که نظارت دقیق بر همه محتوا‌های ارسالی آن‌ها سخت است. در چنین شرایطی می‌طلبد تا کاربران در صورت مشاهده محتوای غیر اخلاقی با کلیک بر روی پست و انتخاب گزینه گزارش، تخلف کانال را به تیم ایتا ارائه کنند.

وی افزود: در حال حاضر مدعی هستیم که در ایتا کانال مستهجن فاحش با تعداد کاربران زیاد وجود ندارد و چنین کانال‌هایی اجازه تداوم فعالیت نمی‌یابند، اما برخی از کانال‌های کوچک ممکن است دست به چنین اقدامی زده باشند که حدود ۳۰۰ کاربر عضو آن هستند. البته برای چنین کانال‌هایی هم رصد دقیق صورت می‌گیرد و گزارش‌های مردمی هم موثر است.

رئیس هیئت مدیره ایتا بیان کرد: هر چه تعداد گزارش‌های مردمی برای یک کانال بیشتر باشد، آن کانال از اولویت بیشتری برای پیگیری و رصد توسط تیم ایتا برخوردار شده و سرعت فرایند پیگیری بیشتر می‌شود بنا بر این می‌طلبد تا کاربران در این زمینه با ما همکاری مناسبی داشته باشند و برای گزارش فرستادن از پست‌های غیر اخلاقی اقدام کنند.

غفاری اظهار داشت: کانال‌ها در صورتی که گزارش مردمی دریافت کنند ابتدا توسط تیم ایتا بررسی می‌شوند؛ اگر انتشار محتوای نامناسب توسط این کانال‌ها تایید شود در مرحله اول به مدیر آن کانال تذکر داده می‌شود و درصورتی که این روند ادامه داشته باشد کانال مسدود شده و مدیر آن هم اجازه حضور دوباره در ایتا را نخواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: برخی از کانال‌ها برای تبلیغ و جذب کاربر در پروفایل خود از تصاویر نامناسب استفاده می‌کنند، ولی در واقع محتوایی که منتشر می‌کنند دارای مشکلات اخلاقی نیست که به همین دلیل باید کانال‌ها مورد بررسی قرار گرفته و انتشار محتوای مستهجن توسط آن‌ها تایید شود. البته چنین کانال‌هایی هم بابت کار غیر اخلاقی خود تذکر دریافت می‌کنند، اما به طور کلی کانال‌های موجود را نمی‌توان از روی تصویر پروفایل رای به مستهجن بودن محتوایشان داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پیامرسان داخلی پیامرسان ایرانی انتشار محتوا کانال هایی غیر اخلاقی کانال ها محتوا ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۳۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نگو نگفتی» از شبکه نسیم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، برنامه «نگو نگفتی» با اجرای یزدان فتوحی در حوزه اجتماعی روزهای یکشنبه و سه شنبه ساعت ۱۸ از شبکه نسیم به روی آنتن خواهد رفت.

این برنامه با زبانی طنز و بخش های جذاب پلیسی به سراغ آسیب‌ های اجتماعی می‌رود تا با افزایش میزان آگاهی عمومی نسبت به جرایم از وقوع آن‌ها در آینده پیشگیری کند.

موضوعاتی نظیر سرقت، جعل و کلاهبرداری، شبکه‌های هرمی و ... از جمله مسایلی است که در برنامه «نگو نگفتی» به آن پرداخته می‌شود.

این برنامه محصول مشترک شبکه نسیم و موسسه فرهنگی هنری ناجی‌هنر است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی
  • عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟
  • «نگو نگفتی» از شبکه نسیم
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام؛ بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟